Cu toții ne dorim să vedem animalele noastre de companie sănătoase și fericite, iar sănătatea articulațiilor joacă un rol crucial în această ecuație, mai ales la animăluțele în vârstă.

Artroza și osteoartrită sunt afecțiuni care implică deteriorarea articulațiilor și cartilajelor care acoperă oasele în articulații, cu producere de inflamație și durere. Acestea pot apărea atât la câini, cât și la pisici și sunt, de obicei, rezultatul uzurii naturale a articulațiilor pe parcursul vieții. Cu toate acestea, artroza și osteoartrita pot fi accelerate și de anumite leziuni, predispoziție genetică sau alți factori.

Sezonul rece poate agrava simptomele artrozei la animalele de companie. Frigul și umiditatea pot face ca articulațiile să devină mai rigide și dureroase. De asemenea, câinii și pisicile își pot reduce nivelul de activitate în timpul iernii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și presiune suplimentară asupra articulațiilor. Durerile articulare pot afecta calitatea vieții animalelor de companie și pot necesită atenție medicală sporită.

Suplimente pentru articulațiile animalelor

Există numeroase suplimente articulare disponibile pentru câini și pisici care pot contribui la menținerea sănătății articulațiilor și chiar la ameliorarea acestor dureri. Acestea includ: condroitină, glucozamină, ulei de pește și alte ingrediente care pot ajuta la reducerea inflamației și îmbunătățirea mobilității. De asemenea, medicul veterinar îi poate recomanda animăluțului tău și antiiflamatoare.

Condroitina este o substanță naturală găsită în cartilajul articular, iar atunci când este folosită ca supliment are rolul de a reduce inflamația, de a produce lichid sinovial și de a încetini procesul de deteriorare a cartilajelor.

Glucozamina face parte din familia amino-zaharidelor și este esențială pentru producerea glicozaminoglicanilor (GAGs), componente esențiale ale cartilajului articular. Glucozamina mai poate sprijini procesele naturale de reparare a cartilajului, poate îmbunătăți mobilitatea și reduce durerea.

Uleiul de pește este adesea recomandat ca supliment pentru articulații datorită conținutului său bogat în acizi grași Omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași Omega-3 au multiple beneficii pentru sănătatea articulațiilor la animale, în principal datorită proprietăților lor antiinflamatorii și de susținere a funcției articulare.

Tratamente inovatoare cu anticorpi monoclonali pentru pacienții geriatrici cu artroză și osteoartrită

Recent, au apărut tratamente revoluționare pentru gestionarea durerilor articulare la câini și pisici, respectiv terapia cu anticorpi monoclonali. Aceasta funcționează prin utilizarea unor proteine special create, numite anticorpi monoclonali, pentru a combate o substanță numită Factor de Creștere a Nervilor (FCN). FCN este implicat în cauzarea durerii și inflamației asociate cu osteoartrita. Acest produs cu efecte favorabile în reducerea durerii există atât pentru câini, cât și pentru pisici și se administrează injectabil, o dată pe lună, în special la animalele în vârstă.

Pentru ca animalul tău să beneficieze de acest tratament, tot ce trebuie să faci este să soliciți o programare la unul din medicii noștri.

La Arcadia Vet, avem disponibile ambele soluții, atât produsul pentru câini, cât și cel pentru pisici, pentru a ajuta animăluțele să se bucure de o viață mai fericită și mai sănătoasă.

Programează o vizită

Citește și Alte Articole