Cauți metode prin care să îți menții câinele fericit, sănătos și ocupat? Adaugă câteva jocuri care stimulează mintea, nu doar picioarele, pe care le poți introduce de astăzi în rutina câinelui tău. Da, plimbarea este importantă și necesară, dar stimularea mentală prin joacă îmbogățește viața câinelui, elimină plictiseala și previne problemele de comportament, precum lătratul excesiv sau rosul obiectelor. În acest articol vei înv[ța să îi dai de treabă câinelui tău și să îi menții mintea activă cu ajutorul a trei jucării pe care e obligatoriu să le ai în casă.

  1. Jucăriile Kong  

Kongurile, sau acele jucării umplute cu recompense sunt o variantă foarte ușoară de stimulare prin lins, cu efort minim. Se găsesc pe piață diferite dimensiuni, în funcție de talia câinelui și se pot umple cu o grămadă de produse, cum ar fi:

Pentru o durată mai mare și potrivit pentru sezonul cald, aceste jucării umplute cu bunătăți se pot pune la congelator înainte de consum. Cățelul tău va încerca să scoată recompensele din el și îl va menține ocupat minute în șir.

Atenție! Recomensele nu trebuie să depășească porția calorică de care câinele tău are nevoie zilnic, iar joaca cu acest produs trebuie supravegheată.

2. Covorașele Lickimats

Lickimats sunt niște covorașe din silicon, de dimensiuni variate, cu suprafața rugoasă și cu mici compartimente de pus mâncare umedă sau unt de arahide. Câinele va linge acest covoraș și va încerca să scoată din acele spații toată mâncarea. Acest tip de jucărie are beneficii dovedite, precum scăderea anxietății, reglarea tranzitului digestiv și calmarea câinelui în situații stresante, linsul ajutând la secreția de endorfine. Prietenii noștri de la Happy tails au chiar o ofertă în perioada aceasta la diferite modele de lickimats, împreună cu unt de arahide special creat pentru câini.

 

3. Snuffle mat 

Această jucărie interactivă este, de fapt, un covoraș din material textil, făcut din ciucuri groase de diferite dimensiuni, dintre care câinele culege și caută cu nasul recompensele sau hrana uscată. Stimulează mintea prin cel mai important organ al câinelui – nasul.

Covorașul îl găsești în pet-shop-uri, de diferite dimensiuni și forme, sau poti crea unul singur chiar acasă din prosoape folosite.

Așadar, dacă ești în căutarea unei metode prin care să înlături plictiseala și să ții câinele ocupat pe timpul zilei, aceste jucării îi pot stimula mintea și îl pot face fericit. Câinele tău le-a încercat?

Programează o vizită

Citește și Alte Articole