De Paști, întreaga familie se reunește în jurul mesei, împreună cu membrii cu blăniță. Pentru ca această sărbătoare să fie lipsită de incidente neplăcute, iată câteva sfaturi esențiale pentru a te asigura că și animăluțul tău este în siguranță.

Alimentație corespunzătoare

În timpul sărbătorilor, este tentant să împărțim mâncarea noastră festivă cu animalul de companie. Cu toate acestea, unele alimente de Paște, cum ar fi ciocolata, strugurii, bucățile de drob sau cozonacul pot fi toxice pentru el. Asigură-te că animalul tău are acces doar la alimentele sigure și menține-i dieta obișnuită pentru a evita problemele digestive.

Stresul

Cu toate activitățile și oaspeții adunați la sărbătoare, animalul tău de companie ar putea fi expus la un nivel ridicat de stres. Creează un spațiu sigur și liniștit în casă unde acesta se poate retrage dacă se simte copleșit. De asemenea, încearcă să menții rutina zilnică a animalului tău pentru a-i oferi un sentiment de siguranță și predictibilitate.

Atenție suplimentară

În mijlocul agitației, asigură-te că animalul tău de companie primește încă atenția și afecțiunea de care are nevoie și cu care este obișnuit. Petrece timp de calitate cu el, plimbându-vă împreună, jucându-vă sau, pur și simplu, oferindu-i momente de relaxare și îngrijire.

Substanțe toxice

În casa ta pot apărea anumite pericole pentru animalul tău, cum ar fi vopseaua de ouă sau unele plante de primăvară, precum crinii și lalelele, care pot fi toxice pentru el. Asigură-te că acestea sunt plasate în zone inaccesibile pentru animalul tău sau înlocuiește-le cu alternative mai sigure.

Intoxicația cu ciocolată

Ouăle de ciocolată pot fi foarte delicioase pentru noi, dar, din nefericire, ciocolata poate cauza intoxicație gravă la câini, întrucât conține un compus foarte toxic pentru ei, numit teobromină – motivul perfect să păstrezi toate dulciurile doar pentru tine.

Cum îți dai seama dacă câinele tău a fost otrăvit cu ciocolată?

Simptomele îngrijorătoare pentru proprietarii de câini pot fi: vărsături și diaree, respirație accelerată și convulsii.

Dacă observi că animalul tău de companie a consumat ciocolată, ar trebui să contactezi imediat medicul veterinar – nu aștepta să apară simptomele. Medicul veterinar va trebui să cunoască următoarele aspecte:

– detalii despre ce tip de ciocolată a mâncat (ingrediente de pe ambalaj dacă îl mai ai);
– când a mâncat;
– ce cantitate a mâncat.

În perioada sărbătorilor Spitalul veterinar Arcadia Vet este deschis non-stop. Așadar, dacă animăluțul prezintă orice simptom de boală, poți veni cu el la o consultație.

Programează o vizită

Citește și Alte Articole